streda 2. mája 2018

opekanie hadov ala trdelníčkov


Konečne som sa mohla o voňavú spomienku z detstva podeliť aj s mojimi detičkami. Pripraví sa kysnuté cesto. Hady sa jednuducho vytvarujú z kysnutého cesta, obalia v škoricovom cukri a navinú na paličku. Opekajú sa mimo priameho ohňa, aby sa cukor hneď nespálil.

Recept som zvolila hrnčekový, lebo som nemala váhu a možete si tak hady upiecť jednoducho kedykoľvek aj v prírode s kamošmi: 

3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček vlažné mlieko, 3 PL cukru, 1,5 čL soľ, 1/2 hrnčeka olej, 2 vajcia, 1 kocka droždie.V miske si zamiesím všetky suroviny. Droždie stačí rozmrviť do mlieka s cukrom a nechať troška napučať a zamiesiť spolu. Pre sviežosť možete do cesta pridať aj citrónovú kôru alebo hady urobiť aj ako slaný variant. Fantázií sa medze nekladú.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára