sobota 21. apríla 2018

veľryba Gréta

Veľryba Gréta je u nás veľmi obľúbená. Krásne zapadla do našej snahy viesť detičky k láske k prírode. Je to ozaj krásna knižka, ktorá na príbehu veľryby Gréty a jej kamarátov, ukáže deťom, aké nebezpečné sú plastové vrecúška plávajúce v mori a aký dopad má naše správanie na podmorský svet. Ževraj do roku 2050 bude v oceáne viac plastov ako rýb. Na záver knihy sú pre deti pripravené tipy, ako môžu pomôcť Gréte a jej kamarátom – napríklad vymeniť plastovú fľašu za sklenenú alebo si nosiť na nákupy vlastné vrecko. Julianka sa hneď aj vcítila do jej role a už pár večerov po sebe chodíme celá rodina na jej podmorský koncert. Ocinko v roli morského koníka, Eli je sasanka a Ja žralok Žermén. Posadáme si okolo Julianky a ona si zakaždým vymyslí novú podmorskú pesničku. Bola to veru sranda.
Veľrybku sme si aj vyrobili z papierového taniera, návodom na jej vyrobenie som sa inšpirovala na tejto stránke:  http://krokotak.com/2014/07/a-paper-plate-whale/

Detičky si nakoniec veľrybku pomaľovali. Eli zvolila maľovanie štetcom a Julianka chcela aby bola Gréta vyfintená na koncert tak ju pomaľovala farebnými kriedami a vrásky nakrelila fixkou.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára